Aa

Aa

Јул 2024

Старовић на обележавању Дана сећања на владавину деспота Стефана Лазаревића

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Одбора Владе Р. Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије Немања Старовић присуствоваће 1. августа обележавању Дана сећања на владавину деспота Стефана Лазаревића.

 

Конкурс за европске награде за добру праксу

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у сарадњи са репрезентативним удружењима запослених и послодаваца, придружује се организацији конкурса за европске награде за добру праксу у оквиру Кампање Европске агенције за безбедност и здравље на раду 2023 –2025. „Безбедност и здравље на раду у дигиталној ери”.

 

Министар Старовић борави у званичној посети Азербејџану

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић  састао се са министром рада и социјалне заштите Р. Азербејџан  Сахилом Бабајевим у оквиру одржавања 8. седнице Међувладине комисије за економску и трговинску сарадњу Р. Србије и Р. Азербејџан, која је одржана у Бакуу.

 

Државник секретар Страхиња Ерац на обележавању 207. годишњице смрти Вожда Карађорђа

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Страхиња Ерац предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 207. годишњице смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа, вође Првог српског устанка.

 

Старовић на скупу „Проширење ЕУ на западни Балкан: Између наде и спорости све дужег пута“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић рекао је на семинару „Проширење ЕУ на западни Балкан: Између наде и спорости све дужег пута“, да се Србија држи реформског пута и да верује да ће до краја ове године, током мађарског председавања Европском унијом, Република Србија направити значајне помаке на свом путу ка чланству у Европској уни

Циљ подршке предузећима квалитетнији услови за живот особа са инвалидитетом и њихових породица

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбеђује континуирану подршку предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом са циљем да особе са инвалидитетом и њихове породице имају квалитетније услове за живот, истакла је помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић приликом посете

Отворен летњи камп у Кањижи – ГЛАВУ ГОРЕ 2024 за децу особе са инвалидитетом

У Бањи Кањижа се до 22. јула одржава пројекат „ЛЕТЊИ КАМП – ГЛАВУ ГОРЕ 2024”, који Удружење дистрофичара Јужнобачког округа реализује пету годину за редом уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом.

Oбележена годишњица Јаворског рата и Калипољске битке у српско-турским ратовима 1876-1878. године

Државну церемонију поводом обележавања годишњице Јаворског рата и Калипољске, предводиио је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, а у име Одбора Владе за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

Oбележавање годишњице Јаворског рата и Калипољске битке у српско-турским ратовима 1876-1878. године

Државну церемонију поводом обележавања годишњице Јаворског рата и Калипољске битке 12. јула, предводиће државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, а у име Одбора Владе за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.