Aa

Aa

Министар Старовић борави у званичној посети Азербејџану

Министар Старовић борави у званичној посети Азербејџану

Министар Старовић борави у званичној посети Азербејџану

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић  састао се са министром рада и социјалне заштите Р. Азербејџан  Сахилом Бабајевим у оквиру одржавања 8. седнице Међувладине комисије за економску и трговинску сарадњу Р. Србије и Р. Азербејџан, која је одржана у Бакуу.

 

Министар Старовић указао је да Међувладина комисија за економску и трговинску сарадњу Р. Србије и Р. Азербејџан има за циљ јачање и унапређење даље сарадње наше две пријатељске земље  и изразио уверење да ће односи наше Р. Србије и Р. Азербејџан наставити успон какав су имали протеклих неколико година. Старовић је најавио  да ће у наредном периоду бити реализоване заједничке активности са Министарством рада и социјалне заштите становништва Р. Азербејџан.

 

„Настојаћу да као министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања радим на томе да унапредим већ веома добру комуникацију и сарадњу, која је остварена са Министарством рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан, и верујем да ћемо у наредном периоду реализовати одређене заједничке активности, које су и предвиђене Меморандумом о разумевању у области рада, запошљавања и социјалне заштите као и Акционим планом за његово спровођење. Подсетио бих и да Р. Србија и Р. Азербејџан имају потписан битан Споразум о социјалној сигурности који ће допринети да грађани обе државе на једноставнији начин остваре своја права из  пензијског осигурања,“ истакао је министар.

 

Након пленарног дела, копредседавајући министар културе Р. Србије Никола Селаковић и министар рада и социјалне заштите Р. Азербејџан  Сахил Бабајев потписали су Протокол о закључцима 8. седнице Међувладине комисије за економску и трговинску сарадњу.

 

Делегација Владе Србије, коју су предводили министар Старовић и министар културе Никола Селаковић, одржала је састанак са председником Владе Републике Азербејџан Алијем Асадовим.

 

Српска делегација обишла је ДОСТ центар за одрживо и оперативно пружање социјалних услуга, где им је представљен концепт рада, а  који је намењен корисницима и пружа 159 социјалних услуга. Делегација је обишла и ДОСТ центар за инклузивни развој и креативност.

 

Током званичне посете српске делегације Азербејџану, министри Старовић и Селаковић положили су венац у Алеји почасних грађана на гроб Хејдара Алијева и цвеће на гроб његове супруге Зарифе Алијеве, као и на споменик Вечна ватра и цвеће у Алеји мученика.