Aa

Aa

Потписан нови Колективни уговор Републичког фонда ПИО

Потписан нови Колективни уговор Републичког фонда ПИО

Потписан нови Колективни уговор Републичког фонда ПИО

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић, директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Реља Огњеновић и председник Самосталног синдиката запослених у РФ ПИО Небојша Динић, потписали су нови Колективни уговор Републичког фонда ПИО.

 

Министар Старовић је оценио да је потписивање колективног уговора, закљученог између  менаџмента фонда ПИО и репрезентативног синдиката уз учешће Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, још један позитиван исход  процеса социјалног дијалога  који се активно води у Републици Србији.

 

„Ми ћемо као Министарство инсистирати  на механизму колективног преговарања, како када говоримо о јавном, тако и о приватном сектору, јер сматрамо да је то механизам који даје најбоље резултате. Задовољни радници омогућавају и самим предузећима, компанијама, фонду ПИО у овом случају, да на најбољи начин обављају своје делатности. Ово је добар показатељ, један добар пример, да је уз адекватан ниво добре воље и разумевања, могуће наћи златни пресек између  жеље и потреба радника  са једне стране и могућности послодавца са друге,“ истакао је министар након потписивања Колективног уговора.

 

Директор Републичког фонда ПИО Реља Огњеновић рекао је да је потписивање уговора резултат договора три стране, као и да ће у наредне три године он бити камен темељац и основни механиизам заштите права радника.