Aa

Aa

Министар Старовић отворио 8. Сабор човекољубља

Министар Старовић отворио 8. Сабор човекољубља

Министар Старовић отворио 8. Сабор човекољубља

Читај ми

„Несебичност и хуманост засигурно су највеће људске врлине. Оне нас чине бољим људима, јер помажући онима којима је помоћ најпотребнија, ми, као друштво, овај свет чинимо хуманијим и свакако бољим местом за живот“, рекао  је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић отварајући 8. Сабор човекољубља Србије, који организују Црвени крст Чукарица и Градска општина Чукарица.

 

Старовић је истакао да се даривањем и несебичним залагањем појединаца  и шире заједнице, даје пример и другима, а да је управо такав и  Сабор човекољубља. 

 

„Стварање друштва једнаких могућности, друштва које јача солидарност, уважава и прихвата разлике без баријера, друштва које брине о сваком свом становнику, јесте и биће један од главних циљева рада свих институција Републике Србије,“ нагласио је министар и додао да је један од приоритета рада Министарства, али и Владе Републике Србије, заштита и подршка осетљивим групацијамa и појединцимa.

 

Министар Старовић је рекао да ће Министарство  увек подржавати оне који својим деловањем имају за циљ да олакшају живот онима којима је помоћ најпотребнија, истакавши добру и партнерску сарадњу Министарства са Црвеним крстом.