Aa

Aa

Министар Старовић на додели кључева за социјално становање у Ваљеву

Министар Старовић на додели кључева за социјално становање у Ваљеву

Министар Старовић на додели кључева за социјално становање у Ваљеву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић доделио је у Ваљеву кључеве 20 станова корисницима социјалног становања у оквиру Програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“. 

 

Министар Старовић је истакао да је зграда изграђена уз велику подршку пореских обвезника држава чланица Европске уније, као и уз значајну контрибуцију коју су обезбедили грађани Ваљева.

 

„Посебна вредност овог објекта је то је што има изражену димензију одрживости, за разлику од неких ранијих пројекта који су подразумевали социјална становања, који нису били одрживи на дужи рок. Дакле, ове активне инклузије које су инкорпориране у пројекат, по мени имају заиста велики значај. Ја бих нагласио само мере помоћи при запошљавању и самозапошљавању, опремање станова, али и мере психосоцијалне подршке као и превентивне здравствене прегледе. Све то заједно чини један пакет одрживости и то је случај са свим другим зградама, њиховим корисницима који су имали прилику да се уселе у своје станове у склопу овог Пројекта, чија је вредност 27 милиона евра,“ нагласио је Старовић. 

 

Министар је подсетио да је 360 стамбених јединица подељено у склопу реализације Програма са преко 1000 корисника. 

 

„Управо овај модел партнерства је нешто што се показало заиста успешним, можда најбољим, где са једне стране имамо надлежне ресоре Владе Републике Србије, са друге делегацију Европске уније, наравно УНОПС као имплементационог партнера, и на четвртом углу тог четвороугла, имамо локалну самоуправу, а у овом случају веома ефикасну и успешну локалну самоуправу Град Ваљево,“ рекао је министар Старовић. 

 

Министар је изразио очекивање да ће се приликом реализације сличних пројеката користити овакав формат партнерства.