Aa

Aa

Јул 2024

Државник секретар Страхиња Ерац на обележавању 207. годишњице смрти Вожда Карађорђа

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Страхиња Ерац предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 207. годишњице смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа, вође Првог српског устанка.

 

Циљ подршке предузећима квалитетнији услови за живот особа са инвалидитетом и њихових породица

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбеђује континуирану подршку предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом са циљем да особе са инвалидитетом и њихове породице имају квалитетније услове за живот, истакла је помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић приликом посете

Отворен летњи камп у Кањижи – ГЛАВУ ГОРЕ 2024 за децу особе са инвалидитетом

У Бањи Кањижа се до 22. јула одржава пројекат „ЛЕТЊИ КАМП – ГЛАВУ ГОРЕ 2024”, који Удружење дистрофичара Јужнобачког округа реализује пету годину за редом уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом.

Oбележена годишњица Јаворског рата и Калипољске битке у српско-турским ратовима 1876-1878. године

Државну церемонију поводом обележавања годишњице Јаворског рата и Калипољске, предводиио је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, а у име Одбора Владе за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

У селу Крекови обележена 149. годишњица од почетка чувеног устанка у Херцеговини

Поводом Данa устанка у Херцеговини - Невесињске пушке, у оквиру заједничког обележавања са Републиком Српском, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, у име Владе Републике Србије, положио је венац на спомен-обележје погинулим устаницима у селу Крекови.

 

Барошевић у Ковачици на "Инклузивни џудо - џудо за све - 5"

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је данас у Ковачици почетку овогодишњег програма „Инклузивни џудо – џудо за све - 5“, за чију је реализацију Министарство у протеклих пет година издвојило око 3,5 милиона динара. 

Заједно за СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА и ИНКЛУЗИВНУ СРБИЈУ

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић разговарала је данас са представницима савеза удружења особа са инвалидитетом о реализацији заједничких активности у циљу побољшања квалитета живота особа са инвалидитетом и њихових породица.