Aa

Aa

Завршни радови на реконструкцији Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима до јуна

Завршни радови на реконструкцији Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима до јуна

Завршни радови на реконструкцији Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима до јуна

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са генералним секретаром Црвеног крста Србије Љубомиром Миладиновићем како би разговарали о завршним радовима последње фазе реконструкције Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима. 

 

Министар Ђорђевић истакао је да је овај објекат, први пут након 35 година од изградње реконструисан и да је за ту намену у претходној години издвојено 30 милиона динара, док ће ове године бити издвојена додатна средства како би објекат био реновиран у потпуности.

 

Према начелном договору до 01. јуна текуће године, требало би да буде завршена реконструкција стамбено - управне зграде што представља трећи објекат овог одмаралишта који је реновиран, затим трпезарије, вешераја, паркинга, подова као и опремање одмаралишта соларним колекторима што представља вид уштеде, али има и еколошки значај, због коришћења обновљивих видова енергије.

 

„Влада Републике Србије и Министарство на чијем сам челу залаже се за побољшање капацитета свих установа у којима бораве корисници социјалне заштите, а пре свега деца. Циљ нам је да сви имају једнаке могућности и услове за безбрижно одрастање и срећно детињство и сматрамо да свако дете треба да осети лепоте одласка на летовање и купања у мору, јер то утиче пре свега на њихово здравље, али и психичко задовољство“, рекао је министар.

 

Генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић захвалио је министру Ђорђевићу на досадашњој подршци и ангажовању како би се пружили што бољи услови живота и боравка деце у овом одмаралишту и истакао да до сада ниједан министар то није урадио. Како је навео, од када је министар Ђорђевић на челу ресорног министарства квалитет живота је знатно унапређен.

 

Значај овог одмаралишта је велики, у њему бораве деца из групе корисника народних кухиња, а хуманитарне помоћи, без родитеља из удаљених сеоских средина и са подручја јужне српске покрајине Косова и Метохије. 

 

Састанку су присуствовали државни секретар Ненад Нерић, помоћници министра Слађана Чабрић и Саша Трандафиловић и посебни саветник министра Ана Ђокић.