Aa

Aa

Започето опремање Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима

Започето опремање Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима

Започето опремање Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са председником Црвеног крста Србије проф. др Драганом Радовановићем и генералним секретаром Љубомиром Миладиновићем о унапређењу досадашње сарадње и завршетку друге фазе реконструкције Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима, за које је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања издвојило средства, а која подразумева његово опремање у последњој фази реновирања. 

 

Министар Ђорђевић рекао је да ће након завршене реконструкције и опремања овог одмаралишта, бити обезбеђени најбољи услови за све оне који ту бораве за наредних 40 година. Како каже, Црвени крст своју хуманост и посвећеност према својим грађанима показује из дана у дан и верује да ће се сарадња са Министарством у годинама које су пред нама подићи на још виши ниво.

 

„Веома сам задовољан комуникацијом и реализацијом досадашњих заједничких планова, посебно када је у питању реконструкција Дечијег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима, која је први пут изведена након 35 година уз помоћ Министарства. Посебно ми је драго што смо улагањем у овај објекат намењен деци усрећили и улепшали живот управо њима, јер она су наш приоритет и ресорно министарство ће наставити да улаже максималне напоре како би им се омогућило све што им је неопходно за лепо детињство”, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да се Влада Србије и ресорно министарство залажу за побољшање капацитета свих установа у којима бораве корисници социјалне заштите.  Према његовим речима у овом одмаралишту реновирани су трпезарија, вешерај, паркинг, подови, а одмаралиште је опремљено и соларним колекторима што представља вид уштеде, али има и еколошки значај, због коришћења обновљивих видова енергије.

 

„Желимо да сва деца у Србији имају једнаке могућности и услове за безбрижно одрастање. То је смерница у раду коју као приоритет увек наглашавао и председник Александар Вучић. Има деце која никада нису била на мору, има оних којима је то нужно, али свако дете на крају то и заслужује. Деца здравије одрастају уз редован одлазак на море. Зато и улажемо у овакве објекте, они томе служе и припадају нашој деци“, закључио је министар.