Aa

Aa

Закон о раду ће омогућити лакше запошљавање

Закон о раду ће омогућити лакше запошљавање

Читај ми

Министар рада, запошљавања, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да ће измене Закона о раду омогућити лакше запошљавање а не отпуштање радника.

"Ово није закон за отпуштање, ово је закон који ће омогућити лакше запошљавање. Ово је закон који се не односи само на оне који раде већ и на оне који не раде, да се лакше запосле", рекао је Вулин новинарима, у паузи округлог стола "Нацрт закона о изменама и допунама Закона о раду", који је организовало Министарство за рад.

Масовног отпуштања неће бити, рекао је Вулин, и нагласио да запослени неће бити отпуштени због овог закона, већ ако им пропадне фирма.

Он је подсетио да је на синоћњем састанку са премијером Александром Вучићем и лидерима синдиката на тему измена Закону о раду, постигнут договор о конкретном предлогу, о чему су данас расправљале радне групе.

"Постигли смо договор о конкретном предлогу о чему су данас радне групе разговарале. Одговор морамо сачекати, да се о предлогу изјасне радне групе", рекао је Вулин.

Упитан да прокоментарише изјаву лидера УГС Независност Бранислава Чанка, да је рок да се постигне договор још недељу дана, Вулин је рекао да разлога за уцену нема.

"Нема разлога да се уцењујемо. Влада Србије показује велико стрпљење и поштовање према учесницима у дијалогу. Нема разлога да било ко даје било какве рокове, да нам прети на било који начин. Ја то и не схватам као претњу. Схватам да је то постављање рокова којима суштински нема места", рекао је Вулин.

На питање до када ће се чекати, и када би закон могао да се нађе на седници владе, Вулин је рекао да очекује да ће се то десити врло брзо.