Aa

Aa

Заједничким снагама ка стварању бољих услова живота грађана Србије

Заједничким снагама ка стварању бољих услова живота грађана Србије

Заједничким снагама ка стварању бољих услова живота грађана Србије

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић отворила је уводну конференцију пројекта „Нова партнерства и могућности за иновативне и одрживе приступе социјалној интеграцији угрожених група на тржиште рада“, где је истакла да је рад на побољшању услова живота грађана Србије увек на првом месту и да се то може остварити само заједничким снагама, активностима, великом пожртвованошћу и ентузијазмом. 

 

„Циљ овог пројекта јесте смањење баријера и стварање услова за социјалну и тржишну интеграцију најосетљивијих група у Србији,  кроз интегративне и иновативне приступе и нова партнерства различитих актера, а акценат је на интеграцији примаоца новчано социјалне помоћи на тржиште рада“, истакла је Кисић. 

 

Како је навела, овај пројекат настоји да кроз индивидуализован приступ детаљно истражи потребе, досадашње уочене препреке и очекивања корисника и у складу са наведеним, пружи адекватан програм подршке.

 

Министарка је рекла да се пројекат спроводи у оквиру Програма Европске уније за запошљавање и социјалне иновације и захвалила на препознавању теме и отварању позива за аплицирање, а посебно на одабиру пројекта и финансијској подршци за његово  спровођење.

 

Кисић је подсетила да су реформски кораци које треба предузети да би се остварио даљи раст запослености у нашој земљи и смањење социјалних неједнакости дефинисани и Стратегијом запошљавања у Републици Србији за период 2021. до 2026., као и да је у мере активне политике запошљавања у 2021. години из категорије теже запошљивих лица укључено 1.293 корисника (708 жена) са евиденције Националне службе за запошљавање. 

 

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић навео је да су интеграција и партнерство два главна циља овог пројекта и додао да НСЗ годинама уназад  брине о категорији теже запошљивих лица.

 

„Верујем да ћемо кроз овај пројекат, овој категорији становништва и циљној групи, кроз обуке и подизање њиховог степена запошљивости, омогућити да се адекватно укључе на тржиште рада,“, навео је Мартиновић.