Aa

Aa

За месец дана затворено шест геронтолошких центара

За месец дана затворено шест геронтолошких центара

Читај ми

МАЈДАНПЕК - Министар за рад, запошљавње, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је за месец дана затворено шест илегалних герентолошких центара, а да су отворена два и позвао све грађане да пријаве Канцеларији за брзе одговоре уколико знају да у њиховој средини постоји илегални герентолошки центар.

Вулин је, након посете Центру за социјални рад у Мајданпеку, рекао новинарима да циљ министарства није да затвара геронтолошке центре, већ да је циљ да се спроводи закон.

Он је додао да се најчешћи разлози због који су затварани геронтолошки центри неадекватне просторије, недовољни број запослених и неодговарајући стручни кадар.

"Имали смо тако прилику да видимо да терапију корисницима центра дају људи који нису здравствени радници. Такође, склапани су уговори између геронтолошких центара и детета, а не центра и самог корисника услуга", рекао је Вулин.

Министар је позвао све грађане да Канцеларији за брзе одговоре пријаве уколико знају да постоји илегални геронтолошки центар у њиховом окружењу додајући да ће на сваку пријаву министарство реаговати у року од пет дана.