Aa

Aa

Влада подржава социјално одговорне компаније

Влада подржава социјално одговорне компаније

Читај ми

БЕОГРАД - Влада Србије подржава социјално одговорне компаније које својим капиталом и идејом доприносе развоју заједнице, изјавио је вечерас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је присуствовао отварању Аква парка "Холивуд ленд велнес" у Београду који ће бесплатно моћи да користе деца без родитељског старања на смештају у установама социјалне заштите у Београду.

Наиме, у наредних годину дана по десет малишана без родитељског старања свакодневно ће моћи бесплатно да користе све садржаје Аква парка.

"Подржавамо социјално одговоран посао. Ако сте у стању да поделите део свог профита са онима којима је то потребно, показујете пут и осталима", рекао је Вулин.

Он је додао да му је, као министру за рад, важно и свако ново радно место које се отвори, а Аква парк, каже, тренутно запошљава 30 људи, док ће на лето ту бити запослено 70 радника.

"Ово је домаће улагање и то је оно што влада подржава и подстиче, да људи својим капиталом и идејом допринесу развоју своје заједнице", рекао је Вулин.

ПР менаџер Аква парка Горан Васић каже да су власници мислили на децу без родитељског старања, која ће имати прилику да уживају у парку бесплатно.

"Свакодневно ће се проверавати квалитет воде, а предузете су све мере безбедности", рекао је он.