Aa

Aa

Велики потенцијал женског предузетништва за даљи економски развој Србије

Велики потенцијал женског предузетништва за даљи економски развој Србије

Велики потенцијал женског предузетништва за даљи економски развој Србије

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић обишла је у селу Тамњаница недалеко од Ниша плантаже предузетнице Љиљане Петровић, која узгаја лаванду и друге етеричне биљке, где је истакла да женско предузетништво представља велики потенцијал за даљи економски развој Републике Србије. 

 

„Предузетница Љиљана Петровић је своје визионарске идеје претворила у бајку, јер овде можемо видети непрегледна поља лаванде, руже, боровнице. Љиљана је прави пример успешног женског предузетништва у нашој земљи и како жене својим идејама, савешћу и одговорношћу могу да направе чудо на пољу предузетништва“, рекла је Кисић и додала да женско предузетнишво доживљава експанзију последњих година.

 

Министарка Кисић је навела и да компанија Љиљане Петровић једина у Србији поседује „For life“ сертификат за друштвено одговорно пословање и да је ова компанија прави пример и социјалног предузетништва. 

 

Проф. др Кисић је навела да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања увек подржавати развој предузетништва, а посебно женског, и да се нада да ће оваквих компанија и примера успешног женског предузетништва у нашој земљи бити још више. 

 

Захваљујући Љиљани Петровић и становницима села Тамњаница производи из њене дестилерије извозе се ван граница наше земље. 

 

Љиљана Петровић рекла је да се плантаже лаванде, ружа, матичњака и смиља простиру на 200 хектара и да је овај пројекат покренула како би активирала локално становништво и оживела село.

 

„Код мене ради седам радника на неодређено радно време, а 50 особа, међу којима је највише жена, су сезонски радници. У плану је да растемо и да се развијамо, а за то је потребна само упорност и вера у себе“, навела је Петровић.