Aa

Aa

Усвојен Предлог измена Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености

Усвојен Предлог измена закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености

Усвојен Предлог измена Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености

Читај ми

На предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Влада Републике Србије је на данашњој седници усвојила Предлог измена и допуна Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености, којим је прецизирано да су  Стратегија запошљавања и пратећи акциони план основни документи јавних политика у области активне политике запошљавања.

 

Усвојени Предлог донет је ради усклађивања са Законом о планском систему Републике Србије.

 

Предлогом Закона, овом Министарству, као органу државне управе задуженом за координацију и праћење стања у области запошљавања и носиоцу израде документа јавне политике, омогућава се ефикасније планирање јавних политика у области запошљавања, праћење спровођења политике запошљавања, анализа ефеката спровођења, координација и друго.

 

На овај начин ће се унапредити постојећи механизми у координацији и комуникацији, како са другим ресорним министарствима и надлежним органима, тако и са јединицама локалне самоуправе.

 

Подсећамо, Влада Републике Србије је 25. фебруара ове године усвојила Стратегију запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године, на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, чији је општи циљ успостављање стабилног и одрживог раста запослености заснованог на знању и достојанственом раду.