Aa

Aa

Установама социјалне заштите више од 60 милиона динара из опортунитета

Установама социјалне заштите више од 60 милиона динара из опортунитета

Установама социјалне заштите више од 60 милиона динара из опортунитета

Читај ми

„За пројекте из области социјалне заштите, укључујући и пројекте који се односе на особе са инвалидитетом, ове године из опортунитета, издвојено је више од 60  милиона динара“, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић на уручењу уговора о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења.

 

Министарка Кисић је навела да ће сваки пројекат, који ће бити финансиран овим средствима, значајно допринети унапређењу услуга социјалне заштите и положаја корисника као и запослених.

 

„Радујем се што ће домови и центри за децу ометену у развоју из Суботице, Стамнице, Београда, Петровца на Млави и других градова у Србији, као и  геронтолошки центри у Кикинди, Шапцу, Кањижи, Новом Бечеју, захваљујући овим средствима, реконструисати просторије, побољшати енергетску ефикасност, набавити неопходна возила за превоз корисника, набавити нову опрему за кухиње и учионице“, истакла је министарка.

 

Проф. др Кисић је такође навела да ће део средстава отићи и удружењима особа са инвалидитетом у Србији  и да сви ови пројекти имају за циљ побољшање живота особа са инвалидитетом и њихово активно учешће у друштву. 

 

„Ово су заиста велика улагања. Драго ми је што је препознат значај мултисекторске подршке, јер је управо то и циљ Владе Србије -  да се међусобно подржавамо и да заједно утичемо на стварање још лепше, снажније и напредније Србије“, поручила је министарка Кисић и захвалила Влади Србије и Министарству правде на додељеним средствима.

 

Како је истакла, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања континуирано ради на унапређењу стања у области социјалне заштите, услуга које пружају установе у том систему, јачању бриге о најугроженијим категоријама становништва, а свака додатна подршка, као што је ова, много значи у реализацији тих циљева.