Aa

Aa

Успешна сарадња Управе за безбедност и здравље на раду са социјалним партнерима

Успешна сарадња Управе за безбедност и здравље на раду са социјалним партнерима

Успешна сарадња Управе за безбедност и здравље на раду са социјалним партнерима

Читај ми

Управа за безбедност и здравље на раду - Министарства за рад, запошљавање, борачка и  социјална питања, добитник је овогодишње плакете за успешну сарадњу са Синдикатом радника грађевинарства и индустрије грађевинског материјала Србије.

 

На седници Републичког одбора Синдиката радника грађевинарства и индустрије грађевинског материјала Србије, плакету је примила в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Дуња Цицмил.

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са министром Николом Селаковићем остаје посвећено уређењу и унапређењу система којим се остварују безбедни и здрави услови на раду, а који у највећој могућој мери обезбеђују смањење броја повреда на раду и професионалних болести,“ изјавила је том приликом  директорка Управе.


 

Цицмил је  подсетила да је урађен Нацрт закона о безбедности и здрављу на раду који је део је реформских процеса у Републици Србији и унапређења система безбедности и здравља на раду са циљем спречавања повреда на раду, професионалних болести и болести у вези са радом. 

 

Она  је истакла да ће боља законска решења омогућити стварање услова за безбеднију и здравију радну средину која омогућава запосленима да продуктивно раде до одласка у пензију, допринесу повећању продуктивности на радном месту, подстакну економски раст, запошљавање и побољшање функционисања тржишта рада, што ће се позитивно одразити и на привреду. 

 

Цицмил је нагласила да када се говори о безбедности и здрављу на раду сви имамо исти циљ а то је да се обезбеде услови за виши степен безбедности и здравља на раду и свакако бољи услови рада.

 

Директорка Управе осврнула се на најважније активности током претходне и текуће године, као и на планиране активности које предстоје у 2023. години.