Aa

Aa

Успех владе ће се мерити смањењем незапослености

Успех владе ће се мерити смањењем незапослености

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће се успех владе мерити тиме колико се смањи незапосленост у Србији и побољша животни стандард грађана.

Вулин је на представљању завршетка Твининг пројекта, који финансира ЕУ, рекао да је борба против незапослености важна и да је циљ да се изменама законске регулативе у тој области унапреди економски амбијент и услови за привређивање, а самим тим побљшају услови за рад.

"Влада ће бити упешна онолико колико људи запослимо и живот грађана учинимо смисленијим, праведнијим и бољим", рекао је Вулин.

Он је рекао да ће се зато изменити Закон о раду, односно законска регулатива, како би се побољшали услови за привређивање и пословање.

"Са добром економијом имаћемо и задовољног радника", рекао је Вулин и захвалио партнерима из Европске уније на помоћи у оваквим пројектима.

Вулин је рекао да ће се у наредном периоду пажња усмерити на смањење сиве економије.

Твининг пројекат "Припреме институција тржишта рада у Србији за европску стратегију запошљавања" трајао је 26 месеци, а ЕУ је донирала два милиона евра за тај пројекат.