Aa

Aa

Уручено ново возило Дневном боравку у Варварину

Уручено ново возило Дневном боравку у Варварину

Читај ми

ВАРВАРИН - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је данас Дневном боравку за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју у Варварину кључеве за ново возило, за које је Министарство определило три милиона динара.

"Министарство рада је у протекле две године за функционисање наше услуге у заједници, али и функционисање Центра за социјални рад на територији општине Варварин одвојило 1,4 милиона динара. Поред тога, доделили смо још три милиона за куповину возила за Дневни боравак, које ће им обезбедити да функционишу много боље", рекао је Вулин.

Он је истакао и да је у општину Варварин, односно у услуге у заједници уложено више од четири милиона динара, додајући да на то треба додати и трансферна средства која се додељују по први пут од ове године и то у вредности већој од милион динара.

"За нас је од највећег значаја да услуге у заједници наставе да функционишу и да се развијају. Деца са сметњама у развоју, без обзира где живе, да ли живе у некој развијеној или неразвијеној средини, имају исте потребе, страхове и наде, а ми смо ту да им помогнемо и сачувамо и унпрадимо квалитет њиховог живота", рекао је Вулин, додајући да је то циљ да се уради и са животима њихових породица.

Он је истакао да је институција попут Дневног боравка у Варварину од највећег значаја за породицу, те да је то једини начин да породица настави са свакодневним животом, да родитељи раде и да могу да привређују, стварајући бољу будућност за себе и своју породицу, а да њихово дете буде сачувано и да се налази у најбољем могућем окружењу.

Вулин је најавио да ће Министарство наставити да помаже свакој општини, јер квалитет услуга мора да буде једнак.

Руководилац службе Дневног боравка Милан Миљковић се захвалио министру зато што је издвојен новац за куповину специјализованог возила за превоз корисника те установе.

"Ми смо тај новац утрошили у складу са наменама, набавили смо возило фијат дукато, који има осам места за наше кориснике, климатизовано је и надам се да ће се корисници много пријатније осећати током пута од куће до дневног боравка и назад", рекао је Миљковић.

Истакао је да се на евиденцији Дневног боравка налази 20 корисника, од седам до 65 година.

Докторка Виолета Лутовац, која је републички посланик, захвалила је министарству што је препознало потребу да се реализује захтев који је упутио Дневни боравак, додајући да специјализовано возило апсолутно одговара потребама корисника.

Према њеним речима, претходно возило било је у лошем стању, са пређених милион километара.