Aa

Aa

Уручена донација Владе Јапана Дому здравља у Прешеву

Уручена донација Владе Јапана Дому здравља у Прешеву

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас церемонији примопредаје донације Владе Јапана за пројекат опремања Дома здравља Прешево амбулантним возилом.


Иванишевић се у име Владе Србије захвалио Влади Јапана на свеукупним донацијама нашој земљи и на хуманости коју показујe према људима који су дошли са Блиског истока. Државни секретар је истакао да мигрантска криза није готова и да ће Србија наставити да се опходи према мигрантима као и до сада, на одговоран и хуман начин у складу са међународним стандардима. Он је подвукао да се закони у нашој земљи морају поштовати и да ће сваки мигрант који буде почионио кривично дело бити санкционисан јер је безбедност и сигурност грађана Србије на првом месту.
Амбасадор Јапана, Ђуићи Такахара, похвалио је Владу Србије како је реаговала у мигрантској кризи и њен третман према мигрантима. Такахара је навео да ће Влада Јапана наставити да пружа подршку локалним заједницама у нашој земљи које су погођене мигрантском кризом. Он је исказао наду да ће се створити услови за безбедан повратак миграната у домовину.
Влада Јапана обезбедила је Дому здравља Прешево 31.000 евра за набавку амбулантног возила као подршку унапређењу здравствене заштите у локалним заједницама у Републици Србији погођеним избегличком и мигрантском кризом.