Aa

Aa

Уручена донација Удружењу приватних домова

Уручена донација Удружењу приватних домова

Уручена донација Удружењу приватних домова

Читај ми

Министар  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  је у име ресора на чијем је челу уручио 3.000 заштитних маски Удружењу приватних домова као помоћ угроженим групама у борби против вируса COVID-19, које ће бити прослеђене приватним домовима широм Србије.

 

„Посетили смо Удружење приватних домова како бисмо донирали 3.000 заштитних маски корисницима приватних домова али и разговарали са председником удружења Радославом Миловановићем о наставку и унапређењу сарадње“, рекао је Ђорђевић.

 

Према његовим речима циљ је да се наши најстарији грађани, који спадају у најугроженију групу, што боље заштите.

 

„У плану је израда новог Закона о социјалној заштити. Овим  законом, између осталог, желимо да обезбедимо што боље услове пријема корисника у домове, њихов боравак у истим али и олакшамо пословање власницима домова. У складу са тим донели смо одлуку да у изради новог закона учествује и представник Удружења домова за старе“, објаснио је Ђорђевић. 

 

Председник Удружења приватних домова Радослав Миловановић истакао је да је ово још једна у низу донација и изразио захвалност на несебичној подршци.

 

„Министарство је по козна који пут донирало нашем удружењу заштитну опрему у виду маски, на чему смо веома захвални, јер ће ова донација умного помоћи у даљем раду. Све оно што смо до сада радили наставићемо још боље, сврсисходније, практичније, спајамо теорију и праксу“, истакао је Миловановић.

 

Министар је овом приликом подсетио на то колико је важно да се поред ношења заштитних маски поштују и све остале мере које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID– 19 и ресорно министарство, а које подразумевају забрану посета и редовне дезинфекције свих просторија.