Aa

Aa

Унапређење сарадње Србије и Словачке у областима од заједничког интереса

Унапређење сарадње Србије и Словачке у областима од заједничког интереса

Унапређење сарадње Србије и Словачке у областима од заједничког интереса

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се са амбасадором Словачке Републике Федором Росохом и разговарала о наставку сарадње и будућим заједничким пројектима, посебно када је у питању подршка инспекцији рада, социјално угроженим категоријама становништва и борба против нелегалног запошљавања. 

 

Министарка Kисић Тепавчевић истакла је да Србија и Словачка имају одличне билатералне односе, а нарочито у ресору којим она руководи.

 

Проф. др Kисић Тепавчевић истакла је значај сарадње две земље и на твининг пројекту Европске уније „Подршка и унапређење безбедности и здравља на раду и инспекције рада у Републици Србији“, кроз који се утиче на развој Стратегије за инспекцију рада и Акциони план за период 2019-2024, систем образовања и доживотног учења за инспекцију рада, као и на кампање за подизање свести о значају безбедности и здравља на раду.

 

Амбасадор Словачке Републике Федор Росоха истакао је да две земље имају веома добру сарадњу и у области запошљавања, чему је допринео потписани Протокол о сарадњи којим се спречава рад на црно и обезбеђује пуна заштите грађана на раду у иностранству, уз истовремено поштовање важећих прописа обе државе. 

 

Такође, амбасадор Росоха поручио је да Србија може да рачуна на Словачку када је у питању процес европских интеграција.