Aa

Aa

Унапређење сарадње Министарства и Уједињених нација у Србији

Унапређење сарадње Министарства и Уједињених нација у Србији

Унапређење сарадње Министарства и Уједињених нација у Србији

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са сталном координаторком Уједињених нација у Србији Франсоаз Жакоб и њеним сардницима о плановима за наредни период у циљу унапређења сарадње.

 

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да  је подршка Уједињених нација ресорном Министарству од великог значаја и да обухвата многе области, те да верује да ће се она наставити и у наредном периоду.

 

„Постоје многе идеје и планови које је потребно реализовати када је у питању наставак наше заједничке сарадње, посебно у области социјалне заштите, управљања мигрантском кризом, али пре свега у борби против вируса COVID-19“, рекла је министарка.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић посебно је захвалила УН на пруженој подршци у изради Стратегије за помоћ особама са инвалидитетом.

 

Стална координаторка Уједињених нација у Србији Франсоаз Жакоб захвалила је министарки на пријему и представили план за наставак сарадње.

 

„УН има широк спектар деловања и области у којима сарађује са Министартсвом и верујем да ће бити много успешно реализованих планова у будућности“, истакла је Жакоб.