Aa

Aa

Унапређење положаја рањивих група један од приоритета Министарства

Унапређење положаја рањивих група један од приоритета Министарства

Унапређење положаја рањивих група један од приоритета Министарства

Читај ми

Унапређење положаја рањивих група један је од приоритета рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Владе Републике Србије, истакла је помоћница министра у Сектору за социјалну заштиту Биљана Зекавица на завршној конференцији програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PROˮ.

 

Зекавица је навела да је овај програм умногоме допринео унапређењу капацитета локалних самоуправа у спровођењу политика и пружању услуга којима се унапређује социјално укључивање на локалном нивоу. 

 

„Због тог циља је јако значајно истаћи значај партнерства, јер само заједно можемо остварити одрживе резултате. Зато желим да се захвалим Влади Швајцарске и програму Swiss PRO, који су подржали спровођење пројекта локаних самоуправа и организација цивилног друштва, као кључних носилаца социјалне заштите на локалном нивоу и у систему социјалне заштите“, навела је Зекавица.

 

Тиме је, како је додала, битно унапређен приступ услугама социјалне заштите, што битно утиче на повећање укључености рањивих група у живот у заједници.

 

Помоћница Зекавица је рекла и да ће приоритети Министарства и у наредном периоду бити брига о најрањивијим групама у нашем друштву, остваривање њихових права и задовољавање потреба, са циљем достизања једнаких могућности за све.

 

Програм „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PROˮ допринео је побољшању квалитета живота грађана и грађанки у 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије, Западне Србије, Јужне Србије и Источне Србије.