Aa

Aa

Унапређени капацитети Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици

Унапређени капацитети Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици

Унапређени капацитети Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић обишла је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици, у којем су, изградњом нових објеката и реконструкцијом постојећих, унапређени квалитет услуга и услови боравка корисника.

 

У протеклом периоду у овој установи изграђени су нови објекти, реконструисани стари, изграђен базен за кориснике, фискултурна сала, а у току су радови на санацији Б одељења, на фасади објекта и на главном улазу у објекат, као и радови на уређењу дворишног простора.

 

Проф. др Кисић је истакла да ће нове просторије, фискултурна сала, базен прилагођен деци са инвалидитетом и други објекти у оквиру ове установе, значајно допринети побољшању услова живота корисника и њиховом срећнијем и лепшем одрастању.

 

„Урадили смо оно што смо обећали и планирали. Заједничким снагама Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, која је издвојила 750 милиона динара, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и локалне самоуправе, који су издвојили средства за опремање ових објеката, добили смо један од најсавременијих објеката за смештај деце која имају одређене сметње у развоју, који је по свим светским стандардима“, рекла је Кисић.

 

Побољшање услова у „Колевци“ је, према речима Кисић, најбољи пример да се заједнички може све и да не постоје препреке када се сви удруже. 

 

Министарка Кисић је нагласила да је држава улагањем у ову установу, која је од  настанка до данас удомила преко 10.000 деце, показала да подједнако брине за све своје грађане и да се залаже да деца са сметњама у развоју имају најбољи могући квалитет живота. 

 

Градоначелник Суботице Стеван Бакић рекао је да је „Колевка“ симбол хуманости, да њен значај није само локалног карактера, него и националног и да је та установа у претходне две године била једно од највећих градилишта у Суботици.

 

Обиласку "Колевке" присуствовале су и државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.