Aa

Aa

Уложено преко 50 милиона у нишке социјалне установе

Уложено преко 50 милиона у нишке социјалне установе

Читај ми

НИШ - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је од 2014. године до данас уложило преко 50 милиона динара у развој социјалних установа у Нишу, изјавио је данас ресорни министар Александар Вулин приликом уручења кључева возила опремљеног рампом за превоз инвалида Заводу за васпитање омладине у том граду.

Возило је Министарству донирала Банка за развој Савета Европе преко Међународне организације за миграције (ИОМ), у оквиру бесповратне помоћи за збрињавање миграната.

“Желим да захвалим Развојној банци Савета Европе која је дала преко три милиона евра као помоћ Влади Србије за решавање последица мигрантске кризе”, рекао је Вулин новинарима у Нишу.

Подсетио је да мигрантску кризу није изазвала Србија, али да се са њеним последицама бори свакодневно, додајући да је управо због тога ова помоћ драгоцена.

У Заводу за васпитање омладине смештени су малолетници са проблемима у понашању старости од 14 до 21 године, а оквиру те установе од 2011. године функционише и посебна радна јединица - Центар за прихват малолетних странаца.

“Наши струцњаци из Центра за социјални рад преузимају старатељство над њима, утврде у каквом су стању, сазнамо све што можемо да сазнамо, где су им родитељи како би дошло до спајања породице”, рекао је Вулин објашњавајући рад надлежних са малолетним мигрантима.

Истичући да је Ниш град од огромне важности за Србију, не само због своје величине већ и због људи који у њему живе, Вулин је напоменуо да је ово шесто возило које је стигло у тај град.

Директор Завода за васпитање омладине из Ниша Горан Стаменковић захвалио је министру Вулину на још једној донацији, подестивши да је од 2014. до данас у ту установу уложено око 14 милиона динара за достизање европских стандард и добијања лиценце.

Председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић осврнуо се на пројекат поделе вишкова хране у Нишу, које је иницирао министар за рад, рекавши да је до сада дистрибуирано преко 10.260 оброка.