Aa

Aa

У Солуну обележен Дан примирја у Првом светском рату

У Солуну обележен Дан примирја у Првом светском рату

У Солуну обележен Дан примирја у Првом светском рату

Читај ми

Поводом 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату, у оквиру савезничке комеморативне свечаности на војничком гробљу Зејтинлик у Солуну, делегација Републике Србије одала је почаст српским војницима страдалим у пробоју Солунског фронта.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије  представљао је Зоран Антић, начелник Одељења за нормативне послове борачко-инвалидске заштите и послове неговања традиција ослободилачких ратова Србије у Сектору за борачко-инвалидску заштиту.

 

Пошту српским војницима одале су и конзул жеран Републике Србије у Солуну Јасмина Милачић и шеф представништва Републике Српске у Солуну Јелена Јовановић Атанасиу, а верски обрад и парастос служили су свештеници Српске православне цркве и Грчке православне цркве.

 

Представници Србије и Републике Српске су положили венце и на руском, италијанском, британском, француском и грчком војном гробљу, чиме је одата почаст војницима савезничких војски из Великог рата.

 

Венце на споменике савезничких војски положили су и званичници Владе Републике Грчке, представници регионалних и локалних грчких власти, посланици у грчком парламенту, делегације грчке војске и полиције, као и удружења ветерана Грчке и Француске и предстаници дипломатских представништава.