Aa

Aa

У Руми промовисан пројекат ,,Унапређење социјалне инклузије особа са интелектуалним и менталним сметњама“

У Руми промовисан пројекат ,,Унапређење социјалне инклузије особа са интелектуалним и менталним сметњама“

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у Руми промоцији пројекта ,,Унапређење социјалне инклузије особа са интелектуалним и менталним сметњама“.


Иванишевић је истакао да особе са инвалидитетом имају иста права као и остали људи и да о њима не треба говорити као о особама са посебним потребама, додавши да ће им надлежни органи омогућити неопходне услове за несметано обављање свакодневних животних активности. Државни секретар је оценио да Србија има развијен инклузивни приступ и да је општина Рума један од примера активне локалне самоуправе која је успела да од ЕУ добије значајна средства за потребе корисника социјалне заштите.
Уз помоћ пројекта ,,Унапређење социјалне инклузије особа са интелектуалним и менталним сметњама“ отворен је Дневни центар за социјалну укљученост тих особа старости од 26 до 40 година. Пројекат се спроводи у оквиру ИПА програма ,,Подршка инклузивном друштву“, који финансира ЕУ са 5,4 милиона евра.