Aa

Aa

У припреми пројекат о мерама социјалне заштите и запошљавању друштвено осетљивих група на локалном нивоу

У припреми пројекат о мерама социјалне заштите и запошљавању друштвено осетљивих група на локалном нивоу

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, разговарао је данас са представницима Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) и асоцијације Сталне конференције градова и општина (СКГО) у вези са припремом четворогодишњег пројекта који ће се бавити изградњом капацитета локалних самоуправа у спровођењу мера социјалне заштите и запошљавања друштвено осетљивих група.


Иванишевић је рекао да би пројекат био драгоцен за развој постојећих и успостављање нових услуга социјалне заштите у свим локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености, а за које је прошле године из буџета издвојено 400 милиона динара на основу Уредбе о наменским трансферима. Пројектом би се, навео је Иванишевић, дала подршка локалним заједницама за покретање стратегија развоја социјалне заштите ради наставка процеса деинституционализације и развоја локалних сервиса. Такође, пројекат би био од велике користи и због планираних могућности за запошљавање рањивих, маргинализованих група на општинском нивоу и доприноса у спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији.
У наредном периоду дефинисаће се конкретне активности обухваћене пројектом, који финансира Влада Швајцарске у сарадњи са ресорним министарством, Националном службом за запошљавање, УНОПС-ом и СКГО.