Aa

Aa

У ПИО фонд уплаћено 2,5 милијарди динара више од планираног

У ПИО фонд уплаћено 2,5 милијарди динара више од планираног

Читај ми

БОСИЛЕГРАД - У касу ПИО фонда, закључно са 21. мартом, уплаћено је 2,5 милијарди динара више него што је планирано захваљујући значајно повећаном броју запослених, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"То је значајно повећање не само у односу на план већ и у односу на исти период прошле године", рекао је Вулин у Босилеграду где је у Дому здравља отворио ординацију за медицинско вештачење Републичког ПИО фонда.

Вулин је истакао да то повећање значи да процес опоравка наше привреде даје резултате.

"Привреда ради, а када привреда ради и уплаћују се доприноси, ми можемо да отварамо оваква одељења и можемо да допустимо да грађани Србије осете економски напредак", рекао је Вулин.

Он је поручио да је политика министарства које води та да све услуге буду приближене корисницима и да свако право које грађани имају мора бити задовољено, без или са минимумом трошкова и без губитка времена, у складу са њиховим здравственим могућностима.

"Ово је наставак наше политике и тако ћемо се понашати и у другим срединама", подвукао је Вулин додајући да је Босилеград удаљен од Врања више од 100 километара.

Отварање ординације за медицинско вештачење је начин да се људима живот олакша и да им се помогне, рекао је Вулин.

Како је навео, министарство није значајно повећало трошкове захваљујући томе што је добило одговарајућу просторију.

"Сада ће грађани знати где и када могу да дођу. Сви којима је потребна туђа нега и помоћ, сви који оцекују да користе то право, сада ће моћи то да ураде, у складу са својим здравстеним могућности и без икаквих трошкова", рекао је Вулин.

У ординацији за медицинско вештачење у Босилеграду једном месечно ће се обављати вештачење по захтевима за остваривање права на помоћ и негу другог лица, без обзира да ли се то право остварује преко Фонда или Центра за социјални рад.