Aa

Aa

У Београду одржана конференција ,,Утицајне жене“

У Београду одржана конференција ,,Утицајне жене“

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас на конференцији ,,Утицајне жене“, која је одржана у Београду.


Иванишевић је поручио да је економско оснаживање жена у нашој земљи важан фактор економског развоја и раста и да жене треба да иду у корак са мушкарцима, а не иза њих. Он је навео да је Министарство за рад у новембру 2016. године расписало конкурс за подршку пројектима економског оснаживања жена намењен непрофитабилним удружењима у Републици Србији у износу од три милиона динара. Државни секретар је подсетио и да је у јануару 2016. године Влада Србије усвојила Националну стратегију за родну равноправност за период од 2016. до 2020. са Акционим планом до 2018. године, што показује, како је рекао, настојање државе да родна равноправност достигне свој пуни смисао. Ненад Иванишевић је подсетио и да подаци НСЗ говоре да је у мере активне политике запошљавања током прошле године било укључено 77.780 жена, што представља учешће од 52,95% у укупном броју незапослених особа укључених у мере активне политике запошљавања.
На конференцији се говорило о женском лидерству и предузетништву у нашој земљи, као и о учешћу жена у развоју технологије и науке.