Aa

Aa

„Trace PZP“ - Донација комбија за превоз путника, адаптираног и за превоз особа са инвалидитетом

„Trace PZP“ - Донација комбија за превоз путника, адаптираног и за превоз особа са инвалидитетом

Читај ми

ПРЕШЕВО - У прихватном кампу у Прешеву тренутно је око 600 мигранта, од којих је 150 деце, а до сад су 352 особе поднеле захтев за добијање азила у Србији, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је новинарима у Прешеву рекао да сви мигранти имају право да траже азил у Србији, али да нико нема право да прелази границу илегално.

Он је истакао да је било хапшења кријумчара и спречавања илегалних прелазака границе, те да МУП Србије ради изузетан посао.

"Имамо највећи број ухапшених кријумчара, одузетих возила, највећи број спречених илегалних прелазака", навео је Вулин.

Министар је навео да Србија никога не подстиче да се илегално креће пеко граница или тражи друге руте.

Навео је да су земље које су последње дестинације за мигранте одлучиле како ће се понашати према избеглицама, а да Србија ради онако како су одлучиле земље дуж балканске руте.

"Ако Аустрија каже да су њене границе затворене, онда су затворене и границе Словеније, Хрватске...", навео је Вулин и додао да не жели да коментарише дешавања у Македонији, те да Србија те проблеме не може да решава, јер је одговорна за своју територију.

Министру Вулину уручени су кључеви за превоз путника које је донирала фирма Траце Гроуп Холд АД.

Он је навео да је важно да донатори разумеју да сваку помоћ која се упути мигрантима једног дана треба да користи и локално становништво.

Тако ће донирано возило, које ће служити за превоз миграната са посебним потребама, након мигрантске кризе бити уручено Центру за социјални рад у Врању.

"То ће помоћи да нашем становништву живот буде бољи и хуманији", рекао је Вулин.