Aa

Aa

Терет кризе нека сносе богатији

Терет кризе нека сносе богатији

Читај ми

СУБОТИЦА –Терет кризе не треба да сносе најсиромашнији, већ богатији, поручио је данас у Суботици министар Александар Вулин.

Он се данас састао са градоначелником Суботице Јенеом Маглаијем, којме се захвалио што локална самоуправи , без обзира на све уштеде и скраћивања трошкова, није „ни једним динаром дирала социјалну заштиту”.

„Желим да се захвалим због таквог односа према онима којима је најтеже, који су најугроженији. Не мора терет кризе да сносе они који су најсиромашнији. Нека сносе неки богатији” – рекао је Вулин новинарима.

Вулин је оценио да су министарство и локалне самоуправе на истом задатку, на којима им се преплићу надлежности, а то је добробит грађана у локалним самоуправама. Стога ће, према његовим речима, министарство рада и суботичка локална самоуправа наставити сарадњу и у будућности.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи рекао је након састанка да ће локална самоуправа, у сфери социјалне заштите, за следећу годину планирати конкретне пројекте заједно са министарством.

„Волели би смо у будућности да ојачамо рад Центра за социјални рад, мислим да ту постоје потребе и довољно простора и то би био први задатак у побољшању социјалне ситуације у Суботици – да стручно ојачамо Центар за социјални рад и генеришемо одређене пројекте који су неопходни за нашу заједницу” – рекао је Маглаи новинарима након састанка.