Aa

Aa

Стогодишњица искрцавања важан догађај за Србију

Стогодишњица искрцавања важан догађај за Србију

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са градоначелником Крфа, Костасом Николозоусом, поводом обележавања стогодишњице искрцавања српске војске на Јонска острва Крф и Видо. Централна манифестација биће одржана у априлу ове године, на највишем државном нивоу, а делегацију Србије предводиће председник Републике, Томислав Николић. Очекује се да на овај догађај из Србије у Грчку стигне више од две и по хиљаде гостију.


Градоначелник Крфа је изразио задовољство оствареном сарадњом и чврстим односима Србије и Грчке, али и Србије и града Крфа, посебно у делу припрема за обележавање стогодишњице искрцавања, као и економском сарадњом и сарадњом у туризму.
Министар Александар Вулин је нагласио да је ова година веома важна за Србију, те да је подршка Крфа у припремама за овај догађај од пресудног значаја. Братске везе између српског и грчког народа, истакао је министар, не представљају само историјску чињеницу, већ пријатељски однос који наставља да се развија.