Aa

Aa

Стипендије за талентоване ученике и студенте са хендикепом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Стипендије за талентоване ученике и студенте са хендикепом

Читај ми

БЕОГРАД - Удружење осигуравача Србије је, на предлог Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, обезбедило 10 стипендија, четири студентске и шест ученичких, за особе са инвалидитетом.

Они ће стипендије примати од априла до децембра ове године, а ресорни министар Александар Вулин је тим поводом рекао да ће им то бити подстрек и додатна помоћ у савладавању свих других животних препрека.

"Особе са инвалидитетом нису никакав хендикеп нашег друштва. Хендикеп који они имају мора бити превазиђен радом читавог друштва. Један од главних проблема јесте неодговарајућа доступност образовања. Ово је добар начин да бар помогнемо да се дође до образовања, а са образовањем онда све има смисла и онда је све могуће", рекао је министар Вулин на конференцији за новинаре.

Вулин је казао да његово министарство и Министарство финансија раде на законским решењима која би требало да поспеше донације и да нема разлога да се држава према донаторима и донацијама понаша као да је у питању комерцијална ствар.
"Ово је добар начин да покажемо колико ми као држава ценимо донаторе, ценимо ту испружену руку", рекао је Вулин, захваливши Удружењу осигуравача Србије.

Вулин је позвао и друге да следе овај пример истакавши да би за тим могла да се поведе читава привреда.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Владан Манић рекао је да је то прва транша од 40 стипендија, које ће бити подељене ове године.
"Драго ми је да је читав процес био транспарентан, изабрани су кандидати који испуњавају све услове и веома ми је драго да ћемо наставити са овим акцијама у наредна три месеца, сваког месеца ћемо додељивати још по 10 стипендија по другим категоријама", каже Манић.

Стипендије су добили: Стефан Стефановић, Моника Жуњ, Иво Аљанчић, Ана Илић, затим Милунка Петровић, Часлав Петровић, Сара Хабибовић, Љиљана Лучић, Дарко Николић и Кристијан Томић.