Aa

Aa

Штедња уз бригу о грађанима

Штедња уз бригу о грађанима

Читај ми

БЕОГРАД - Министар рада, запошљавања, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је Србији потребан аранжман са ММФ, да се влада не боји мера штедње, али да ће водити рачуна о интересима грађана и привреде.

"Ми ћемо видети да ли ће Међународни монетарни фонд бити задовољан нама. Нама је ММФ потребан, ми желимо да склопимо одговарајући аранжман, да се договоримо... Али наравно, желимо да наша привреда функционише и да грађани буду задовољни оним што ћемо радити", рекао је Вулин у Палати "Србија".

Министар је новинарима, након састанка са представнивима металске индустрије рекао да су мере штедње увек потребне и да се ова влада не боји тога.

"Ми ћемо штедети где год можемо, наравно, увек водећи рачуна да онима којима је најтеже не буде још теже, него што је сада", поручио је Вулин. Упитан да ли је одложено доношење мера фискалне консолидације које ће укључити смањење плата у јавном сектору и пензија, Вулин је рекао да то није ствар неког одлагања и да се на мерама ради са представницима ММФ-а, унутар владе и са синдикатима.

"Није ствар да ли ће нешто бити у понедељак или петак, оно што је важно је да држава ради озбиљно и води рачуна о интересима грађана" истакао је Вулин.

Вулин је рекао да мере фискалне консолидације не служе само за то да нешто буде добро на папиру, већ и да би грађани живели боље.Како је прецизирао, тај циљ ће бити остварен кроз оздрављење економије и буџета, значајно смањивање камата за будућа задуживања, као и бољи приступ новцу.