Aa

Aa

Србији стигла још једна донација медицинске опреме из УАЕ

Србији стигла још једна донација медицинске опреме из УАЕ

Србији стигла још једна донација медицинске опреме из УАЕ

Читај ми

Вредна медицинска опрема, коју су Уједињени Арапски Емирати донирали Србији, стигла је данас, а на београдском аеродрому дочекали су је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за борбу против корона вируса проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадор те земље у Србији Мубарак Саид Ел Дахери.

 

Министарка Кисић Тепавчевић захвалила је УАЕ у име свих грађана Републике Србије на вредној донацији и подсетила да је ова пријатељска земља била уз Србију од почетка пандемије Ковид 19. Како је навела, у марту прошле године нашој земљи стигла је помоћ са заштитним средствима за борбу против корона вируса, а у децембру и први део вишемилионски вредне медицинске опреме.

 

„Данас смо добили други део ове медицинске опреме које садржи ултразвучне апарате, скенере, мобилне ренген апарате, магнетну резонанцу, протокомере и све оно што је потребно за негу пацијената који су заражени корона вирусом“, истакла је министарка и додала да је много лакше пребродити овако тешка времена када имате пријатеље као што су УАЕ.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић нагласила је и да је вест, коју је јуче саопштио председник Републике Србије Александар Вучић, који тренутно борави у тој земљи, да ће се у Србији уз помоћ пријатеља из УАЕ и Кине производити вакцина компаније Синофарм, обрадовао све грађане.

 

„То ће бити одлучујући моменат у борби против пандемије Ковид 19, не само за нашу земљу, већ за цео Балкан“, истакла је министарка.

 

Амбасадор УАЕ у Србији Мубарак Саид Ел Дахери истакао је да му је задовољство што је његова земља у прилици да помогне људима у Србији у борби против пандемије Ковид 19 и приликом производње вакцине.