Aa

Aa

Србија се одлучно бори против кријумчарења миграната

Србија се одлучно бори против кријумчарења миграната

Читај ми

КЊАЖЕВАЦ - Србија се против кријумчарења миграната бори одлучно и озбиљно, изјавио је данас министар за рад запошљавање борачка и социјана питања Александар Вулин, додајући да је због тога већ поднето више од 1.000 кривичних пријава.

"У овој земљи је поднето више од 1.000 кривичних пријава против више од 1.000 извршилаца. У томе Србија предњачи од свих земаља на мигрантској рути", рекао је новинарима министар.

Према његовим речима, ниједна друга земља нема тај број одузетих возила нити тај број кријумчара који су препознати, ухапшени и пренети у одговарајући поступак.

Вулин је истакао да се мора водити рачуна о још неким стварима, као на пример о томе да свака рестрикција кретања изазове и појаву кријумчара.

"Када неке земље смање прилив или забране одређеним категоријама миграната да долазе, они покушавају да нађу разне начине да то превазиђу, како би ипак дошли до Немачке или друге крајње дестинације", рекао је Вулин.

Он је додао да се Србија против тога одлично и озбиљно бори, те да јој то признаје читав свет и све полиције на мигрантској рути.

Вулин је истакао да се граница контролише колико год је то могуће захваливши се МУП-у односно припадницима Жандармерије и пограничне полиције на труду.

"Тренутно је на нашој граници негде око минус 15 степени, а сви наши припадници су на терену, дежурају и у складу са законом штите државну границу", рекао је Вулин наводећи да је кроз Србију прошло око 600.000 људи.