Aa

Aa

Србија ради на смањењу социјално угрожених на КиМ

Србија ради на смањењу социјално угрожених на КиМ

Читај ми

ШТРПЦЕ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да Влада Србије и то министарство активно раде на смањењу броја социјално угрожених на Косову и Метохији, поручивши да ће се таква политика наставити како би се сачувало српско становништво у јужној покрајини.

"Без активног учешћа државе Србије и Министарства за рад живот на Косову и Метохији, када су Срби у питању, једноставно не би био могућ. Огроман број Срба на КиМ живи и успева да остане на КиМ захваљујући социјалној политици коју спроводи Влада Србије и ово министарство", рекао је Вулин у Штрпцу после састанка Председништва Синдиката запослених у социјалној заштити Србије и директора Центара за социјални рад са територије АП Косово и Метохија.

Долазак тог синдиката на Косово је управо показатељ да ће њени чланови и Министарство за рад наставити да брину о Србима с Косова, објаснио је Вулин.

"Свих ових година живот за Србе на КиМ би био немогућ да није помоћи из овог министарства и Владе Србије.

То ће се наставити. Срби на КиМ разумеју колико је Србији тешко, разумеју забрану новог запошљавања и буџетске мере фискалне консолидације и штедње, и наравно да ће увек однос према Србима на КиМ бити мало блажи када је реч о буџету и Влади Србије, министарства и синдиката...", рекао је Вулин.

Говорећи о синдикату у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална Вулин је оценио да га чине људи који су својим радом и залагањем показали колико им је стало.

"Свих ових година они одржавају терет социјалне заштите на себи и без њих то не би било могуће. Поносан сам што имамо такве запослене у нашем министарству и на мени је, заједно са њима, да радим на учвршћивању њиховог положаја, да њихов живот буде колико је могуће лакши, јер то што они раде је најтежи посао у овој земљи", поручио је Вулин.