Aa

Aa

Србија неће заборавити ниједан споменик својим ратницима

Србија неће заборавити ниједан споменик својим ратницима

Читај ми

БРАТИСЛАВА - Србија ће увек бринути о успомени на оне који су је стварали и неће заборавити ниједно гробље, ниједан споменик њеним ратницима херојима, баш као што српски народ неће никада заборавити оне који су му донели слободу и оне који су се за слободу жртвовали, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин после обиласка српског војничког гробља у Великом Међеру, у Словачкој.

Вулин, који је у посети Словачкој, истакао је да је захвалан влади те земље и локалној самоуправи што помажу да Србија сачува достојанствено сећање на своје страдале и што помажу да српско војничко гробље у Великом Међеру буде на понос српском народу.

"Овде је највеће српско гробље, после Зејтинлика, ван територије Србије. Овде је сахрањено 6.000 ратних заробљеника, који су прикупљени од 1914. до октобра 1918. Праве размере ове трагедије су огромне и Србија их никада неће заборавити", рекао је Вулин.

Нагласио је да влада Србије неће заборавити ниједно гробље, ниједан споменик нашим ратницима, херојима, баш као што српски народ неће никада заборавити оне који су му донели слободу и оне који су се за слободу жртвовали.

"Суштина Србије је у речи слобода, у њеној потреби и борби да буде независна, слобода, да сама одлучује о себи. Без поштовања сени наших ратника, ослободилаца, ми не бисмо данас могли да говоримо о себи као о слободном и напредном народу. Србија ће увек бринути о успомени на оне који су је стварали, баш као што ће да брине о потомствима који треба да наставе да стварају Србију какву сви желимо и којој се радујемо", рекао је Вулин.