Aa

Aa

Србија не заборавља пале борце

Србија не заборавља пале борце

Читај ми

БЕОГРАД - У месту Српска кућа код Бујановца данас је освештан споменик 21 српском полицајцу, који су страдали у борби против терориста и Копненој зони безбедности, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин истакао је да они нису и не могу бити заборављени.

"Учествујући у ратовима које није повела и које није изазвала, Србија је научила која је цена слободе и управо зато цени мир и чува успомену на ове људе, па ни они, као ни њихове породице, неће никад бити заборављени", рекао је Вулин, који је са министром унустрашњих послова Небојшом Стефановићем и министром одбране Зораном Ðорђевићем положио венце палим борцима.

Вулин је истакао да држава у времену иза нас није увек била праведна према страдалим припадницима безбедносних снага Србије, који су своје животе положили за очување територијалног интегритета и уставног поретка државе, и да је умела да окрене главу и да не мисли на њих и њихове породице.

"То се заувек завршило. Наше поштовање према овим људима је безмерно и саучешће њиховим породицама мора бити јасно изражено", рекао је Вулин и додао да Србија цени то што су се ти људи одазвали позиву земље.

Држава Србија, према његовим речима, доказује да је држава тако што води рачуна о свима онима који су на њен позив бранили уставни поредак и територијални интегритет земље.

"Сбија добро зна шта је вредност слободе баш зато што има и зато што је имала такве борце", истакао је министар.

Спомен-обележје за погинуле припаднике МУП-а Републике Србије првобитно се налазило изнад села Лучане у општини Бујановац, а у јулу прошле године споменик је премештен на гробље у порти цркве Свети Јован Богослов.