Aa

Aa

Социјална давања се неће смањивати

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Социјална давања се неће смањивати

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да се социјална давања неће смањивати оцењујући да су мере штедње неопходне како би Србија на прави начин почела да се бори са сиромаштвом.

"Да држава не би била непрекидно сиромашна и да би смо већ једном почели да се боримо на прави начин са сиромаштвом ми смо морали да предузмемо мере штедње", рекао је Вулин новинарима након манифестације поводом обележавања Дана слепих и слабовидих.

Он је навео да није могуће изборити се са сиромаштвом ако немате јаку и организовану државу, државу која није дужна и нема балансиране јавне расходе и финансије.

"Видећете већ у ребалансу буџета да су сва министарства показла велико разумевање за социјално угрожене и да се социјална давања неће смањивати", рекао је Вулин додајући да сиромаство није нешто са чиме се бори само Србија, већ да је то проблем читавог света.

Он је истакао и да ће се налазити одговарајући начини да и они који су корисници социјалних давања више него до сада буду део друштва и учествују у животу и раду.