Aa

Aa

Сертификати за полазнике пројекта "Знање свима"

Сертификати за полазнике пројекта "Знање свима"

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, доделио је сертификате за 80 полазника обука за прекфалификацију.
Вулин је рекао да су полазници тог пројекта "узели судбину у своје руке" и решили да сами себи помогну да дођу до посла, не губећи године чекајући на Националној служби за запошљавање.

Пројекат "Иновативни сисем за унапређење знања и вештина - Знање свима" реализује се у оквиру ИПА прогама Еропске уније "Социјалноекономски развој дунавске регије у Србији", а његов циљ је смањење незапослености и стварање могућности за нова запошљавања у Војводини.

Министар истиче да је Министарство на чијем је челу заједно са Националном службом за запошљавање неколико пута расписивало конкурсе за преквалификације, али да се ретко одазвао довољан број заинтересованих.

Вулин је нагласио да је "застрашујући висок проценат" оних који на Националној служби за запошљавање чекају посао дуже од две године.

Истиче да имајући у виду тај податак, поставља се и питање у којој мери се активно тражи посао, а људи који су кренули на обуку показују један од путева за скраћење времена чекања на запослење.

"Волео бих да за вашим примером пођу и други који немају посао", рекао је Вулин полазинцима којима су уручени сетификати за завршену обуку из области кулинартва, пекарства, сластичарства, ручне радиности и израде сувенира.