Aa

Aa

Селаковић посетио реновиране просторије Савеза инвалида рада Војводине

Селаковић посетио реновиране просторије Савеза инвалида рада Војводине

Селаковић посетио реновиране просторије Савеза инвалида рада Војводине

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, посетио је у Бачкој Паланци реновиране просторије Савеза инвалида рада Војводине, за које је Mинистарство издвојило 2,38 милиона динара.

 

,,Савез се обратио Министарству са предлогом и пројектом за помоћ у реновирању просторија коју користе општинске организације, односно градске организације Савеза инвалида рада у Панчеву, Бачкој Паланци и Врбасу, за шта је Министарство издвојило 9.447.000 динара", указао је Селаковић. 

 

Он је навео да је у просторијама Савеза инвалида рада у Бачкој Паланци промењена столарија, уређена фасада и кров, који је био оштећен услед олује која је погодила ово место током лета.

 

Kако је рекао Селаковић, Министарсво за рад, запошљавање, борачка и социјална питања преко свог Сектора за заштиту особа са инвалидитетом гаји и одржава веома добру сарадњу са Савезом инвалида рада Војводине.

 

,,Министарство је за рад Савеза инвалида рада Војводине ове године издвојило је 22,7 милиона динара за 32 градске и општинске организације на територији наше северне покрајине. Ово је један од савеза чији рад озбиљно подржавамо и то чинимо већ годинама уназад. Kроз програмске и конкурсне пројекте наставићемо то да чинимо и у будућности", закључио је министар.

 

Селаковић је обишао и у Врбасу реновиране просторије Савеза инвалида рада Војводине, које користи Општинска организација инвалида рада,  и том приликом истакао да је у њихову адаптацију уложено 2 милиона 86 хиљада динара.

 

Он је рекао да ова значајна организација броји преко 450 активних чланова, те да је циљ да се омогуће што бољи и хуманији услови за рад и деловање њених чланова.

 

,,Наша акција Србија без баријера покренута још од 2017. године, а на иницијативу председника Вучића, наставља се и у наредној години. Потрудићемо се да свим особа са инвалидитетом, члановима различитих савеза на нивоу Републике и Покрајине, колико год можемо помажемо, тако да би свака особа са инвалидитетом која је активан члан различитих организација које их окупљају, могла да се похвали да је нечим остварила боље услове за рад и функционисање и удружења, а и сваког појединачног члана“, истакао је министар.

 

Отварању реновираних објеката присуствовали су и председница Савеза инвалида рада Војводине Стана Свиларов, председник Општинске организације инвалида рада Бачка Паланка Недељко Баћина, председник Општинске организације инвалида рада Врбас Светислав Алагић, председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница и председник Општине Врбас Предраг Ројевић.

 

Видео материјал изјаве и покривалица бесплатно се могу преузети са сајта Инфобироа.