Aa

Aa

Селаковић на обележавању 79. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату

Селаковић на обележавању 79. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату

Селаковић на обележавању 79. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић предводио је државну церемонију и положио венац на Гробљу ослободилаца Београда у Другом светском рату, поводом обележавања 79. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

 

,,На данашњи дан сећамо се храбрих бораца Народне ослободилачке војске и Црвене армије који су здруженим снагама после четири године окупације, репресије и зла које је непријатељ наносио нашем граду, нашем народу, читавој нашој земљи, означили тренутак почетка слободе, слободе за читаву Србију, слободе за све народе тадашње Југославије. Обележавајући и славећи овај дан, ми, у ствари потврђујемо нашу историјску опредељеност да увек будемо на оној правој страни, страни која се бори против неправде, страни која се бори за истину, страни која се бори за права оних који су потлачени и угњетени“, рекао је министар Селаковић.

 

Селаковић је подсетио на жртве које су страдале у логору Јасеновац и истакао да је Влада Републике Србије донела одлуке о формирању Управљачког одбора, али и Одбора који извршава одлуке Управљачког одбора за изградњу меморијалног центра Јасеновац у Доњој Градини у Републици Српској и у Београду.

 

,,Баштинећи и негујући традиције ослободилачких ратова Србије, међу којима свакако јесу и ослободилачке традиције везане за Други светски рат, Влада Републике Србије, њен одбор за неговање традиција, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања само чини оно што је важно на неговању културе сећања без које у будућности, када не знате ко сте, када не знате ко су вам били преци, када не знате за шта су се борили и колику су жртву поднели губите у потпуности идентитет. Ми јесмо за очување нашег идентитета, то је један од важнијих разлога зашто смо данас овде“, поручио је Селаковић.