Aa

Aa

Селаковић на обележавању 108. годишњице битке на Врањевцу

Селаковић на обележавању 108. годишњице битке на Врањевцу

Селаковић на обележавању 108. годишњице битке на Врањевцу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић положио је, поводом обележавања 108. годишњице битке на Врањевцу, венац код споменика на брду Врањевац, у Општини Мало Црниће.

 

,,Било је оних који су годинама знали да причају да је и повлачење српске војске, да су и битке, међу којима је и битка на Врањевцу биле велика грешка, а ја желим данас на овом месту да кажем, грешке постоје у природним наукама, грешка може да се направи у математици, грешка може да се направи у физици, али у историји грешке нема. Свако ко би причао о овој жртви као о грешци, обесмишљава оне који су овде храбро пали“, рекао је министар Селаковић.

 

Министар је подсетио да је број палих Срба и Српкиња током Великог рата износио милион и 247 хиљада 435 жртава.

 

,,Ово је број који би свако од нас требало у пола дана у пола ноћи да зна, да зна колико је велика и скупа цена којом је Србија платила своју слободу, којом је Србија платила своје ослобођење и уједињење“, истакао је Селаковић.

 

Говорећи о важности оваквих обележавања, министар је поручио да се отаџбина чува свакодневно, памћењем оних који су за њу дали живот, како би будуће генерације слободно, суверено и поносно живеле.

 

Поред министра Селаковића, венце су положили представници Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Мало Црниће, Удружења СУБНОР и градоначелник Пожаревца.