Aa

Aa

Састанак са координаторима Бесмртног пука

Састанак са координаторима Бесмртног пука

Састанак са координаторима Бесмртног пука

Читај ми

“Председник Александар Вучић својим личним залагањем и иницијативом учинио је да данас Србија на посебан начин указује част херојима и борцима који су се борили против фашизма у Другом светском рату. Поносни смо на то што је ресор којим руководим у план државних догађаја у Републици Србији уврстио и манифестацију Бесмртни пук која ће се сваке године одржавати 9.маја”, поручио је министар Зоран Ђорђевић на састанку са координаторима Бесмртног пука, који је одржан данас у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


 
Министар је истакао да се у Србији 9. маја организује низ церемонија полагања цвећа и венаца на споменике херојима и одржавају се различите манифестације у знак сећања на ратне ветеране.


“Поред полагања венаца и цвећа, пригодне поштанске марке и коверте, Гробље ослободилаца Београда сутра ће бити осветљено расветом у црвеној боји, која симболише Црвену армију. 


„Декоративно осветљење над заједничким гробницама представља допринос обележавању овог знаменитог јубилеја и традиционално добрих руско-српских односа“, рекао је министар и додао да је гробље ослободилаца Београда једно од најзначајнијих места сећања на жртве Другог светског рата. 


Ђорђевић је истакао да је расвета урађена по највишим стандардима, те да је по први пут у Србији један знаменит меморијал осветљен на овај начин.


Координатори Бесмртног пука указали су захвалност министру на личном залагању и истакли да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као надлежно за очување традиције и обележавање важних датума у Републици Србији,  допринело да ова тема у нашој земљи добије заслужено место.