Aa

Aa

Састанак министра Вулина и амбасадорке Чешке Републике

Састанак министра Вулина и амбасадорке Чешке Републике

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са амбасадорком Чешке Републике у Београду, Иваном Хлавсовом.


Министар Вулин је истакао да су односи двеју земаља првенствено пријатељски и да ће се они наставити и убудуће. Министар се захвалио Влади Чешке Републике на свему што је до сада чинила како би Србија лакше превазишла све потешкоће које су изазване мигрантском кризом, а посебно је истакао значај волонтера који су своју помоћ понудили у периоду када је било најтеже и када је она била најпотребнија.
Амбасадорка је изразила дивљење због хуманог приступа Владе Републике Србије и начина на који се Србија суочава са последицама мигрантске кризе. Такође, нагласила је да Чешка Република, иако се не суочава са истим проблемом, осећа одговорност да помогне онима који се суочавају са мигрантском кризом. "Чешка Република стога настоји да помогне Србији тамо где може и, осим што даје пуну подршку Србији што се тиче приступа одређеним међународним и европским средствима, и сама је већ је дала допринос у виду донације Влади Републике Србије у циљу пружања помоћи у погледу мигрантске кризе.