Aa

Aa

Ревизијом инвалидских пензија уштеда 86 милиона динара

Ревизијом инвалидских пензија уштеда 86 милиона динара

Читај ми

ПРИЈЕПОЉЕ - За само годину дана ревизијом инвалидских пензија Министарство рада уштедело је 86 милиона динара, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин данас у Пријепољу где је отворио ординацију за медицинско вештачење ПИО фонда.

“Са ревизијом ће се наставити докле год постоје инвалидске пензије, које ће бити константно провераване. Да је то урађено пре 10-так година замислите колика би била уштеда”, рекао је Вулин и нагласио да су нове пријаве за инвалидске пензије много боље документоване и да се сада пријављују само они који имају право на то.

Отварајући ординацију за медицинско вештачење ПИО фонда у којој ће се обављати вештачење за оцену радне способности и туђу негу и помоћ осигураника и корисника са подручја општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош, министар Вулин је истакао да се новом организацијом медицинског вештачења у Пријепољу наставља приближавање Фонда ПИО корисницима ових услуга који су до сада на преглед морали да путују у филијалу у Ужице.

Током боравка у Пријепољу Вулин се се састао и са руководством ове општине.