Aa

Aa

Реконструисан споменик палим руским борцима Црвене армије у Старчеву

Реконструисан споменик палим руским борцима Црвене армије у Старчеву

Реконструисан споменик палим руским борцима Црвене армије у Старчеву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је отварању рестаурираног споменика палим руским борцима припадницима Црвене армије у Другом светском рату у насељу Старчево, који је реконструисан уз помоћ средстава компаније  Гаспром Енергохолдинг Те-То Панчево где је истакао да данас у Републици Србији живи антифашистички дух и да се наша земља поноси херојима који су заслужни за нашу бољу и лепшу будућност. 

 

„Залажемо се за очување српске историје и традиције и настојаћемо да сваке године обележимо сећање на све оне који су дали своје животе за нашу бољу будућност, јер то је најмање што заслужују. Наше будуће генерације треба да знају шта се дешавало у прошлости, ко су били српски хероји, да се њима поносе и да запамте да је Србија, као и Русија, увек била и остала на правој страни“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар je захвалио Руској Федерацији и компанији Гаспром Енергохолдинг Те-То Панчево на доприносу који је дала за реконструкцију овог споменика и додао да су Руси увек уз српски народ и данас, када се боримо са тешком епидемијом корона вируса, као 1944. и 1945. године када смо се борили за ослобођење наше земље.

 

Према његовим речима, Дан победе над фашизмом у Другом светском рату обележиће се сутра, 9. маја, као и претходних година полагањем венаца на Гробљу ослободилаца Београда, које је реновирано прошле године у част свим херојима Другог светског рата и које ће сутра цео дан, у част Црвеној армији, која је дала огроман допринос у ослобођењу Београда, светлети црвеном бојом.