Aa

Aa

Реформе у једној реченици - нова радна места и уштеде

Реформе у једној реченици - нова радна места и уштеде

Читај ми

ЛАЗАРЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас да су читава владина политика и законодавне активности ових дана усмерене на отварање нових радних места и реформе које није могуће зауставити, у чему, како је рекао, очекује помоћ синдиката.

Закон о раду и други закони које доносимо ових дана и читава владина политика може да се сабере у једну реченицу - нова радна места, рекао је министар Вулин током посете колективном центру у Лазаревцу и истакао да се од закона о пензијском и инвалидском осигурању у наредних 10 година очекују уштеде од око пет одсто БДП.

Како каже, у том послу потребна је помоћ синдиката и послодаваца.

"Што пре будемо разумели да нема никаквог смисла да стојимо у рововима, већ да покушамо да нађемо заједничко решење, пре ће нам бити лакше", рекао је министар Вулин.

Он наводи да је лоша порука било ком инвеститору који хоће да дође у земљу у којој за било који реформски закон морате да имате сукобе на улицама.

Исто тако, како је рекао Вулин, важна је порука свакоме ко дође са стране да ми овде имамо уређене социјалне односе да међусобно разговарамо и водимо рачуна о раднику.

Не очекујући противљење променама, министар Вулин каже да није могуће тражити да се из скупштинске процедуре повуку закони који нешто мењају у овој земљи.

"Не може бити Србија једина земља на свету у којој се ништа не мења. Ако је Србија најбоља, најуспешнија, хајде да не мењамо ништа. Бојим се да није, а пошто није, онда ћемо морати да мењамо", рекао је он.